Black Box challenge FlexiVers

De afgelopen periode heeft FlexiVers een aantal chefs uitgedaagd om een gerecht te maken aan de hand van een door ons samengestelde Black Box. Bekijk hieronder de heerlijke gerechten die de chefs hebben gemaakt en laat je inspireren!



Inspiratie van onze buitendienst!

Het gerecht
In morilleboter gewelde witte asperges - gebakken morilles - geconfijte paarse asperge - geschaafde lentetruffel - pisenlit - zwarte en groene kool gemarineerd in ponzudressing

info@flexivers.nl


De uitdaging:
Lambada Aardbeien en rabarber
Het gerecht:
Lambada aarbei - rabarber - witte chocolade - yoghurt - meringue

de Gieser Wildeman
Botersloot 1
4225 PR Noordeloos
0183 582501

info@degieserwildeman.nl


De uitdaging:
Buddha's hand - Zwarte knoflook - bimi - truffelaardappel en zandpeen

Het gerecht:
C Gerookte Bimi - Creme van Buddha's hand - Zoetzure venkel - rauw gemarineerde tonijn met knoflookolie - Gegrilde gamba met rozemarijn - geglazuurde gember en aioli van gefermenteerde knoflook

Bistro Michel
Passage 1
Zwijndrecht
078 - 612 28 48

info@bistromichel.nl



De uitdaging:
Zonnewortel - Cavalo Nero - Groene Asperge - Peterselie en Fingerlime

Het gerecht:
Cremeux van Zonnewortel - Cavalo Nero Rendang - Groene Asperge Lint - Rode wortel - Kerrie Beurre Blanc - Vinnaigrette Yuzu / Peterselie - Chips van Zonnewortel - Fingerlime

Restaurant Zeste
Markt 12
4761 CE Zevenbergen
0168 785418

info@restaurantzeste.nl



Graag stellen we onze productiechef aan u voor! We hebben Marijn óók uitgedaagd met een blackbox.. 

De Uitdaging
Mini-Paksoi - Enoki - Bietjes en mini pastinaak

Het gerecht
Zoetzuur gemarineerde mini paksoi, gemarineerde en gepofte groentjes, rood/witte biet, gebrande enoki paddenstoeltjes, poftomaatjes, courgette en crème van oerbiet

info@flexivers.nl



De uitdaging:
Avocado - Little gem - Bloemkool - Cranberries

Het gerecht:
Tempura van avocado en bloemkool - geserveerd met little gem afgeblust met ponzudressing van cranberries - crème van avocado en couscous van bloemkool

Food Enjoyce
Prins Hendrikstraat 14
4835 PP Breda
076 5652097

info@foodenjoyce.nl



De uitdaging:
Knolselderij - venkel - braam - dragon

Het gerecht:
In zoutkorst gegaarde knolselderij (In de achtergrond te zien!) - venkelcrème en mousse - vinaigrette van braam en dragon

Bistro Twee33
Wijnstraat 233
3311 BV Dordrecht
078 7400004

info@bistrotwee33.nl



De uitdaging:
Mini paksoi - diverse soorten radijs - oerwortel - gele wortel en rode peper

Het gerecht, een drieluik
Oerwortel in een krokant wasabi korstje met een wakamé van Shanghai paksoi
Gestoofd en gebakken gele wortel met paksoi en rode peper
Salade van in zoet-zuur ingelegde red meat / green meat radijs en wit van paksoi

The Naked Fish
Kerksingel 9 G
2651 CC Berkel en Rodenrijs
010 3415060

info@thenakedfish.nl



De uitdaging:
Pompoen - Aubergine - Rainbow mini bospeen - Ghoa Cress

Het gerecht
Ravioli gevuld met pompoen en ghoa cress - Gegrilde aubergine - pompoen crème - rozenwater kroepoek - geblancheerde Rainbow bospeen

Wantijpaviljoen
Wantijpark 1
3312 AV Dordrecht
078 6141306

info@wantijpaviljoen.nl



De uitdaging:
Trompet de la Mort - Bimi - Paarse spruiten - mini shii-take

Het gerecht
Duxelles van shii-take en trompet de la mort - gegrilde bimi - zoetzure wortel - gemarineerde tomaatjes - gefrituurde paarse spruitjes - aardappelchips en postelein-pesto

Restaurant Post
Johan de Wittstraat 128
3311 KJ Dordrecht
078 6475648

info@restaurantpost.nl



Inspiratie uit onze eigen keuken!

Het gerecht
Kiwi Gold en Lychee geïnfuseerd met rozenwatersiroop, tartaar van mango, gele biet en rode peper.
Gele biet gestoomd boven rozenwater en chili cress.

info@flexivers.nl


Bij Hemels in Breda kunt u terecht voor zowel lunch, diner als borrel. Hier eet u een fantastische carpaccio met eendenleverkrullen in een van de gezelligste binnentuinen van Breda! 

Het gerecht
Carpaccio van paarse wortel, peper gevuld met venkelsalsa in tempura, gedroogde venkel en krokante truffelaardappel.

info@hemelsbreda.nl



Wederom wat inspiratie uit onze eigen keuken!

Het gerecht
'Champignons op toast'
Pesto van snijbonen en dragon, gegrilde gele biet - schapevoetjes
akkerpaddestoel - cantharelle jaune - Hippo Tops 

info@flexivers.nl



De uitdaging
Kervelwortel - Hollandse kriel - Sojaboon - Mini Paksoi - Gerookte knoflook

Het gerecht
Kogelbiefstuk met jus van gerookte knoflook - crème van kervelwortel - stamppot gerookte kriel en gepofte paksoi.

't Raadhuis eten & drinken 
www.raadhuis-etendrinken.nl

info@raadhuis-etendrinken.nl



De uitdaging
Pompoen – sjalot – akkerpaddestoelen – gember – sinaasappel...

Het gerecht
Een bavarois van pompoen/gember - babaganoush van aubergine en sinaasappel - gebrande gegaarde sjalotjes en in vadouvan olie gemarineerde akkerpaddestoelen...

Brasserie Hotel Le Bon 'Apart
Eind 16-18
4201 CR Gorinchem
0183 666 211

info@lebonapart.nl



De uitdaging
Chantenay wortel - peterseliewortel - waterkers en sjalot

Het gerecht
Mousse van peterseliewortel - gekarameliseerde Chantenay wortels. Waterkersolie + Sjalot; geïnfuseerd met limoenblad

Onze Smaak
info@onzesmaak.nl

info@onzesmaak.nl



Inspiratie uit onze eigen keuken!

Het gerecht
Avocado met olie van Elstar appel en piment - salade van avocado, ingelegde Elstar appel en tomaat - zwarte Quinoa.

info@flexivers.nl



De uitdaging:
Paksoi - paarse bloemkool - aubergine - oesterzwam - bergamot...

Het gerecht:
Bao met creme van paarse bloemkool - frisse paksoi - gefrituurde oesterzwam - gegrilde aubergine met korean chilli flakes - huisgemaakte kimchi van rode kool.

The Tiger Club
St. Janstraat 4
4811 ZL Breda
076 7370163

info@thetigerclub.nl



De uitdaging:
Watermeloen - rode peper - olijf - lavas en tomaat

Het gerecht:
Tartelette van tomaat - watermeloen tartaar - gesuikerde olijf - sorbet van rode peper - tomatenchip en hangop met lavas.

De Limonadefabriek
Nieuwe haven 1
2959 AT Streefkerk
0184 689 335

info@limonadefabriek.nl



De uitdaging:

Snijboon - komkommer - limoen - radijs

Het gerecht:
Salade van snijboon en komkommer - gekarameliseerde little gem - verschillende bereidingen van radijs - een zoetzuur van rode ui. Daarnaast een gazpacho van komkommer - limoen  - basilicum.

De Heeren van Ambacht Brasserie en Wijnbar
Dorpsstraat 22
3342 BD Hendrik-Ido-Ambacht
078 681 2321

info@deheerenvanambacht.nl



We trappen af met een gerecht uit onze eigen keuken!

Het gerecht
Spaghetti van zoete aardappel - Crème van zoete aardappel en daslook - zeekraal - diverse tomaten - mozzarella en gemarineerde sjalot.

info@flexivers.nl