Black Box challenge FlexiVers

De afgelopen periode heeft FlexiVers een aantal chefs uitgedaagd om een gerecht te maken aan de hand van een door ons samengestelde Black Box. Bekijk hieronder de heerlijke gerechten die de chefs hebben gemaakt en laat je inspireren!



Inspiratie van onze buitendienst!

Het gerecht
In morilleboter gewelde witte asperges - gebakken morilles - geconfijte paarse asperge - geschaafde lentetruffel - pisenlit - zwarte en groene kool gemarineerd in ponzudressing

info@flexivers.nl


De uitdaging:
Lambada Aardbeien en rabarber
Het gerecht:
Lambada aarbei - rabarber - witte chocolade - yoghurt - meringue

de Gieser Wildeman
Botersloot 1
4225 PR Noordeloos
0183 582501

info@degieserwildeman.nl


De uitdaging:
Zonnewortel - Cavalo Nero - Groene Asperge - Peterselie en Fingerlime

Het gerecht:
Cremeux van Zonnewortel - Cavalo Nero Rendang - Groene Asperge Lint - Rode wortel - Kerrie Beurre Blanc - Vinnaigrette Yuzu / Peterselie - Chips van Zonnewortel - Fingerlime

Restaurant Zeste
Markt 12
4761 CE Zevenbergen
0168 785418

info@restaurantzeste.nl



Graag stellen we onze productiechef aan u voor! We hebben Marijn óók uitgedaagd met een blackbox.. 

De Uitdaging
Mini-Paksoi - Enoki - Bietjes en mini pastinaak

Het gerecht
Zoetzuur gemarineerde mini paksoi, gemarineerde en gepofte groentjes, rood/witte biet, gebrande enoki paddenstoeltjes, poftomaatjes, courgette en crème van oerbiet

info@flexivers.nl



De uitdaging:
Avocado - Little gem - Bloemkool - Cranberries

Het gerecht:
Tempura van avocado en bloemkool - geserveerd met little gem afgeblust met ponzudressing van cranberries - crème van avocado en couscous van bloemkool

Food Enjoyce
Prins Hendrikstraat 14
4835 PP Breda
076 5652097

info@foodenjoyce.nl



De uitdaging:
Knolselderij - venkel - braam - dragon

Het gerecht:
In zoutkorst gegaarde knolselderij (In de achtergrond te zien!) - venkelcrème en mousse - vinaigrette van braam en dragon

Bistro Twee33
Wijnstraat 233
3311 BV Dordrecht
078 7400004

info@bistrotwee33.nl



De uitdaging:
Mini paksoi - diverse soorten radijs - oerwortel - gele wortel en rode peper

Het gerecht, een drieluik
Oerwortel in een krokant wasabi korstje met een wakamé van Shanghai paksoi
Gestoofd en gebakken gele wortel met paksoi en rode peper
Salade van in zoet-zuur ingelegde red meat / green meat radijs en wit van paksoi

The Naked Fish
Kerksingel 9 G
2651 CC Berkel en Rodenrijs
010 3415060

info@thenakedfish.nl



De uitdaging:
Pompoen - Aubergine - Rainbow mini bospeen - Ghoa Cress

Het gerecht
Ravioli gevuld met pompoen en ghoa cress - Gegrilde aubergine - pompoen crème - rozenwater kroepoek - geblancheerde Rainbow bospeen

Wantijpaviljoen
Wantijpark 1
3312 AV Dordrecht
078 6141306

info@wantijpaviljoen.nl



De uitdaging:
Trompet de la Mort - Bimi - Paarse spruiten - mini shii-take

Het gerecht
Duxelles van shii-take en trompet de la mort - gegrilde bimi - zoetzure wortel - gemarineerde tomaatjes - gefrituurde paarse spruitjes - aardappelchips en postelein-pesto

Restaurant Post
Johan de Wittstraat 128
3311 KJ Dordrecht
078 6475648

info@restaurantpost.nl



Inspiratie uit onze eigen keuken!

Het gerecht
Kiwi Gold en Lychee geïnfuseerd met rozenwatersiroop, tartaar van mango, gele biet en rode peper.
Gele biet gestoomd boven rozenwater en chili cress.

info@flexivers.nl


Bij Hemels in Breda kunt u terecht voor zowel lunch, diner als borrel. Hier eet u een fantastische carpaccio met eendenleverkrullen in een van de gezelligste binnentuinen van Breda! 

Het gerecht
Carpaccio van paarse wortel, peper gevuld met venkelsalsa in tempura, gedroogde venkel en krokante truffelaardappel.

info@hemelsbreda.nl



Wederom wat inspiratie uit onze eigen keuken!

Het gerecht
'Champignons op toast'
Pesto van snijbonen en dragon, gegrilde gele biet - schapevoetjes
akkerpaddestoel - cantharelle jaune - Hippo Tops 

info@flexivers.nl



De uitdaging
Kervelwortel - Hollandse kriel - Sojaboon - Mini Paksoi - Gerookte knoflook

Het gerecht
Kogelbiefstuk met jus van gerookte knoflook - crème van kervelwortel - stamppot gerookte kriel en gepofte paksoi.

't Raadhuis eten & drinken 
www.raadhuis-etendrinken.nl

info@raadhuis-etendrinken.nl



De uitdaging
Pompoen – sjalot – akkerpaddestoelen – gember – sinaasappel...

Het gerecht
Een bavarois van pompoen/gember - babaganoush van aubergine en sinaasappel - gebrande gegaarde sjalotjes en in vadouvan olie gemarineerde akkerpaddestoelen...

Brasserie Hotel Le Bon 'Apart
Eind 16-18
4201 CR Gorinchem
0183 666 211

info@lebonapart.nl



De uitdaging
Chantenay wortel - peterseliewortel - waterkers en sjalot

Het gerecht
Mousse van peterseliewortel - gekarameliseerde Chantenay wortels. Waterkersolie + Sjalot; geïnfuseerd met limoenblad

Onze Smaak
info@onzesmaak.nl

info@onzesmaak.nl



Inspiratie uit onze eigen keuken!

Het gerecht
Avocado met olie van Elstar appel en piment - salade van avocado, ingelegde Elstar appel en tomaat - zwarte Quinoa.
 
info@flexivers.nl


De uitdaging:
Paksoi - paarse bloemkool - aubergine - oesterzwam - bergamot...

Het gerecht:
Bao met creme van paarse bloemkool - frisse paksoi - gefrituurde oesterzwam - gegrilde aubergine met korean chilli flakes - huisgemaakte kimchi van rode kool.

The Tiger Club
St. Janstraat 4
4811 ZL Breda
076 7370163

info@thetigerclub.nl



De uitdaging:
Watermeloen - rode peper - olijf - lavas en tomaat

Het gerecht:
Tartelette van tomaat - watermeloen tartaar - gesuikerde olijf - sorbet van rode peper - tomatenchip en hangop met lavas.

De Limonadefabriek
Nieuwe haven 1
2959 AT Streefkerk
0184 689 335

info@limonadefabriek.nl



De uitdaging:

Snijboon - komkommer - limoen - radijs

Het gerecht:
Salade van snijboon en komkommer - gekarameliseerde little gem - verschillende bereidingen van radijs - een zoetzuur van rode ui. Daarnaast een gazpacho van komkommer - limoen  - basilicum.

De Heeren van Ambacht Brasserie en Wijnbar
Dorpsstraat 22
3342 BD Hendrik-Ido-Ambacht
078 681 2321

info@deheerenvanambacht.nl



We trappen af met een gerecht uit onze eigen keuken!

Het gerecht
Spaghetti van zoete aardappel - Crème van zoete aardappel en daslook - zeekraal - diverse tomaten - mozzarella en gemarineerde sjalot.

info@flexivers.nl


De uitdaging:
Gele wortel - sinaasappel - basilicum - tuinboon

Het gerecht:
Flan van wortel en sinaasappel - doperwt basilicum creme - basilicum olie - tuinboon - krokant van gedroogde wortel en basilicum - zoetzure paarse chantenay

The Dutch
Haarweg 3
4212 KJ Spijk
088 - 3399120
 
membershipservices@thedutch.nl


Inspiratie uit onze eigen keuken!

Het gerecht
Bavaroise van aardbei, framboos en basilicum, bramengelei, creme van marshmallows, gemarineerd rood fruit
 
info@flexivers.nl


Inspiratie uit onze eigen keuken!

Het gerecht
Rabarber geinfuseerd met rozenwater, creme van rode linzen, paarse radijs, aspergecreme, sousvide gegaarde witte asperges, salade van korenaar asperge, postelein en eetbare bloemen
 
info@flexivers.nl


Inspiratie uit onze eigen keuken!

Het gerecht
Pulled Jackfruit - zoetzure mini komkommer - pareltomaat - Granny Smith - jonge puntarella
 
info@flexivers.nl

De uitdaging:
Mini aubergine, biologische citroen - aubergine - avocado - gele cherrytomaten

Het gerecht:
Vega Peking eend Spanish style - zachtgegaarde pulled aubergine - mini aubergine in panko - pan tortilla van aubergine - guacamole - ceviche van mini aubergine - tomatensalsa - saus van citroen en dashi

El patio pintxos y vinos
Haven 7
4811 WK Breda
076 522 2094
 
info@elpatiobreda.nl

De uitdaging:
Courgette - komkommer - radijs - rettich en wortel

Het gerecht:
Gegrillde courgette - groentjes uit het zuur met kerrie, kardemom, limoenblad en rode biet

Onzesmaak

 
info@onzesmaak.nl
https://
De uitdaging:
Enoki - bloemkool - chioggio biet - salad pea en kumquats

Het gerecht?
Rouleau van eendenlever met een kern van shii-take gel, chioggio biet - salad pea en pata negra
Hoorntje van inktvisinkt - zalmbuik met gemarineerde kumquat - koraal - zalmeitjes en gel van hangop
Taartje gevuld met een mousse van gebrande bloemkool - enoki en zomertruffel

Ono Japanese Fusion & Dining
Antoine Platekade 1005
3072 ME Rotterdam
010 486 39 62

 
info@ono-restaurant.nl
https://


De uitdaging:
Paprika - paksoi - bimi - tuinkers en groene asperge

Het gerecht?
Black Brioche broodje met mousse van paprika, gegrilde paksoi, quinoa burger, ingelegde gele en rode paprika met tuinkersmayonaise

't Veerhuys Leerdam
Restaurant 't Veerhuys
Kerkstraat 93
4141 AV Leerdam

0345 615 262
 
contact@veerhuys.com
https://


De uitdaging:
Framboos - wilde perzik - citroenblad - nectarine

Het gerecht?
Canner kreeft, carpaccio van wilde perzik, hangop van citroenblad, gegrilde aardbei, gepocheerde nectarines en frambozenpapier afgemaakt met vinnaigrette van framboos

Brasserie Bovenderivieren
Hoekeinde 24
4254 LN Sleeuwijk

0183 307353
 
brasserie@bovenderivieren.nl
https://
https://


De uitdaging:
Avocado - beukenzwam - tijgerellatomaat - red meat radijs en mini komkommer

Het gerecht?
Avocadosmash op getoast desembrood met gekarameliseerde rode ui, dun gesneden tijgerella, gesauteerde beukenzwam, ingemaakte radijs-red meat, ingemaakte mini komkommer en dukkah

Jimmy Coffee
De linie 34
4208 DE Gorinchem
0183 769 044

 
info@jimmycoffee.nl



De uitdaging:
Pastinaak - bietjes - sjalot - granny smith en kokosnoot

Het gerecht?
Hollandse garnalen met creme van pastinaak, kokos en kerrie - zoetzure gele biet - gegaarde sjalot - chioggio biet en venne cress - granny smith appel met vadouvan vinnaigrettte

Kokenaandemarkt
Markt 16 - Geertruidenberg
0162 693 694

 
info@kokenaandemarkt.nl