Black Box challenge FlexiVers

De afgelopen periode heeft FlexiVers een aantal chefs uitgedaagd om een gerecht te maken aan de hand van een door ons samengestelde Black Box. Bekijk hieronder de heerlijke gerechten die de chefs hebben gemaakt en laat je inspireren!



De uitdaging
Pompoen – sjalot – akkerpaddestoelen – gember – sinaasappel...

Het gerecht
Een bavarois van pompoen/gember - babaganoush van aubergine en sinaasappel - gebrande gegaarde sjalotjes en in vadouvan olie gemarineerde akkerpaddestoelen...

Brasserie Hotel Le Bon 'Apart
Eind 16-18
4201 CR Gorinchem

0183 666 211

info@lebonapart.nl


De uitdaging
Chantenay wortel - peterseliewortel - waterkers en sjalot

Het gerecht
Mousse van peterseliewortel - gekarameliseerde Chantenay wortels. Waterkersolie + Sjalot; geïnfuseerd met limoenblad

Onze Smaak
info@onzesmaak.nl

info@onzesmaak.nl


Inspiratie uit onze eigen keuken!

Het gerecht
Avocado met olie van Elstar appel en piment - salade van avocado, ingelegde Elstar appel en tomaat - zwarte Quinoa.

info@flexivers.nl


De uitdaging:
Paksoi - paarse bloemkool - aubergine - oesterzwam - bergamot...

Het gerecht:
Bao met creme van paarse bloemkool - frisse paksoi - gefrituurde oesterzwam - gegrilde aubergine met korean chilli flakes - huisgemaakte kimchi van rode kool.

The Tiger Club
St. Janstraat 4
4811 ZL Breda

076 7370163

info@thetigerclub.nl


De uitdaging:
Watermeloen - rode peper - olijf - lavas en tomaat

Het gerecht:
Tartelette van tomaat - watermeloen tartaar - gesuikerde olijf - sorbet van rode peper - tomatenchip en hangop met lavas.

De Limonadefabriek
Nieuwe haven 1
2959 AT Streefkerk

0184 689 335

info@limonadefabriek.nl


De uitdaging:

Snijboon - komkommer - limoen - radijs

Het gerecht:
Salade van snijboon en komkommer - gekarameliseerde little gem - verschillende bereidingen van radijs - een zoetzuur van rode ui. Daarnaast een gazpacho van komkommer - limoen  - basilicum.

De Heeren van Ambacht Brasserie en Wijnbar
Dorpsstraat 22
3342 BD Hendrik-Ido-Ambacht

078 681 2321

info@deheerenvanambacht.nl


We trappen af met een gerecht uit onze eigen keuken!

Het gerecht
Spaghetti van zoete aardappel - Crème van zoete aardappel en daslook - zeekraal - diverse tomaten - mozzarella en gemarineerde sjalot.

info@flexivers.nl